Predstavitev kataloga Hand Made 2.0 - visitptuj.eu

Predstavitev kataloga Hand made 2.0

21. 4. 2023 ob 18.00, Galerija mesta Ptuj

Vljudno vabljeni na predstavitev kataloga Hand made 2.0 (Ročno delo 2.0), ki bo v petek, 21. aprila 2023, ob 18.00. Po predstavitvi kataloga bo potekal krajši voden ogled po razstavi.

V drugi ediciji razstave Handmade (Ročno delo) se sprašujemo o trenutni nagnjenosti opazovalca, da preseže tradicionalno obravnavo človeške nravi, po kateri je ročnost, če jo razumemo skozi oči zgodovine, zgolj in izključno ženska vrlina. V ospredje postavlja neposredno umetniški izdelek v obliki dialoga ter bolj zapletenih in celovitih tehnik, ki ustvarjajo nove miselne strukture in estetske učinke.

Razstava Handmade 2.0 v Galeriji mesta Ptuj s kustosoma Mariko Vicari in Jernejem Forbicijem ter v sodelovanju z Dušanom Fišerjem vas v petih prostorih popelje skozi izvirna dela mednarodno uveljavljenih umetnikov, kot so Anna Galtarossa, Lene Kilde, Marcela Cernadas, Rósa Sigrún Jónsdóttir, Mojca Smerdu, Andrea Salvatori, Valeria Vaccaro, Maruša Štibelj, Alice Zanin, Nicolò Quirico, Blažka Križan, Oki Izumi, Vanni Cuoghi, Silvia Levenson in Mariantonietta Bagliato.

Handmade 2.0 je veliko več kot preprosta umetnost rok, uma in živega telesa. S kalejdoskopom oblik, barv, linij, površin, ki smo jim že bili priča in ki jih še želimo izkusiti, pripovedovati in odkriti prek svežih želja in čustev, kljubuje času, v katerem živimo.

Info

datum in čas

21. 4. 2023 ob 18.00

lokacija

Galerija mesta Ptuj

PREDSTAVITEV KATALOGA

krajši voden ogled po razstavi

HAND MADE 2.0

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih