Predstavitev novih arheoloških odkritij na Panorami - visitptuj.eu

Predstavitev novih arheoloških odkritij na Panorami


OBVESTILO: 

Zaradi slabega vremena vodenje po Panorami ob 16.00 odpade!

19. 1. 2023, 17.00, Slavnostna dvorana na Ptujskem gradu
Predstavitev novih arheoloških odkritij na Panorami bo potekala po načrtu. Po predstavitvi nas bo po razstavi Vojna in mir vodila Iva Ciglar.


19. 1. 2023 ob 16.00, Panorama Ptuj in Ptujski grad

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, Mestna občina Ptuj, Inštitut za arheologijo ZRC SAZU in Podiplomska šola ZRC SAZU vabijo na predstavitev novih arheoloških odkritij na Panorami in prenovljene ureditve Panorame v okviru Arheološkega parka Poetovio.

V četrtek, 19. januarja 2023:

ob 16. uri, vodenje po Panorami
ob 17. uri, v Slavnostni dvorani na Ptujskem gradu.

Izkopavanja na Panorami leta 2020 so pripeljala do presenetljivega odkritja obzidja legijskega tabora. O Panorami pripovedujeta tudi dve trenutno odprti arheološki razstavi (Petovionski panteon v Salonu umetnosti ter Vojna in mir na Ptujskem gradu).
V okviru evropskega projekta Transfer so v letih 2020–2022 pripravili Načrt predstavitve arheoloških ostankov na Panorami in Načrt upravljanja Arheološkega parka Poetovio (Arheološko najdišče Panorama), v prenovi je predstavitev arheoloških sledov na Panorami.

O Panorami bodo govorile dr. Jana Horvat (ZRC SAZU in PS ZRC SAZU), dr. Tina Berden (ZRC SAZU), dr. Anja Ragolič (ZRC SAZU), Iva Ciglar (Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož) in Jasmina Krajnc (Mestna občina Ptuj).

V nadaljevanju bo po razstavi Vojna in mir: Arheološke raziskave na Panorami na Ptuju leta 2020 vodila avtorica Iva Ciglar.

Info

datum in čas

19. 1. 2023, 17.00

Lokacija

Ptujski grad, slavnostna dvorana

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih