#pridivmesto in ujemi spomin v objektiv: nagradni fotografski natečaj - visitptuj.eu

#PRIDIVMESTO IN UJEMI SPOMIN V OBJEKTIV

— Nagradni fotografski natečaj —

 

Najstarejše slovensko mesto skriva več kot zgolj peščico vsem znanih znamenitosti, zato odkrivamo tiste skrite in presenetljive kotičke in trenutke, ki navadno ne krasijo razglednic. Prepričani smo, da pomladna svežina spodbuja kreativnost, zato te vabimo, da sodeluješ v nagradnem fotografskem natečaju.

V soboto, 7. 5. 2022, od 00.00 do 23.59 razišči Ptuj, naredi fotografijo in svoj foto-utrinek iz najljubšega, najlepšega ali najzanimivejšega kotička Ptuja deli na naši Facebook strani ali Instagram profilu.

Sodeluješ lahko v 3 kategorijah:

 1. Ujemi utrip mesta (na ulici, terasi itd.)
 2. Ujemi razvajanje (z jutranjo kavo, pomerjanjem nove obleke, odličnim kosilom itd.)
 3. Ujemi najljubše kotičke mesta (poleg klasičnih fotogeničnih točk Ptuja lahko poiščeš novo perspektivo na znamenitost ali še neodkrit košček mesta)

Najboljšo fotografijo iz vsakega sklopa bomo nagradili s kulinaričnimi boni za 3-hodni meni Okusi Ptuja za dve osebi.

Pravila in pogoji nagradnega fotografskega natečaja so objavljeni v nadaljevanju.

NAGRADNI FOTOGRAFSKI NATEČAJ #pridivmesto in ujemi spomin v objektiv

v organizaciji Javnega zavoda za turizem Ptuj

— PRAVILA IN POGOJI —

Najstarejše slovensko mesto skriva več kot zgolj peščico vsem znanih znamenitosti, zato odkrivamo tiste skrite in presenetljive kotičke in trenutke, ki navadno ne krasijo razglednic. Prepričani smo, da pomladna svežina spodbuja kreativnost, zato te vabimo, da sodeluješ v fotografskem natečaju.

V soboto, 7. 5. 2022, od 00.00 do 23.59 razišči Ptuj, naredi fotografijo in svoj foto-utrinek iz najljubšega, najlepšega ali najzanimivejšega kotička Ptuja deli na naši Facebook strani ali Instagram profilu.

SODELUJEŠ LAHKO V TREH KATEGORIJAH

 1. Ujemi utrip mesta (na ulici, terasi itd.)
 2. Ujemi razvajanje (z jutranjo kavo, pomerjanjem nove obleke, odličnim kosilom itd.)
 3. Ujemi najljubše kotičke mesta (poleg klasičnih fotogeničnih točk Ptuja lahko poiščeš novo perspektivo na znamenitost ali še neodkrit košček mesta)

Najboljšo fotografijo iz vsakega sklopa bomo nagradili s kulinaričnimi boni Okusi Ptuja za dve osebi.

Sodelujete lahko v vseh treh kategorijah, vendar za vsako zgolj na enem družabnem omrežju.

Koraki za sodelovanje na foto-natečaju v posamezni kategoriji so sledeči:

ALI na Facebooku:

 • všečkaj našo FB stran @visitptuj in
 • fotografijo prilepi pod objavo foto-natečaja na FB strani, ki bo objavljena v soboto, 7. 5. 2022, ob 0.01.

ALI na Instagramu:

 • sledi Instagram profilu @visit_ptuj in
 • v svoji objavi deli fotografijo:
  • na njej označi naš profil @visit_ptuj in
  • uporabi dva hashtaga: #pridivmesto in #ujemispomin.

GLASOVANJE ZA NAJBOLJŠO FOTOGRAFIJO

Glasovanje za najboljšo fotografijo bo po kategorijah potekalo med 9. in 14. majem 2022 v objavah na Facebook strani @visitptuj (glasuj za najboljšo fotografijo v komentarju pod izbrano fotografijo) in na Instagram profilu @visit_ptuj (glasuj za najboljšo fotografijo v komentarju):

 • Ujemi utrip mesta: glasovanje od ponedeljka, 9. 5., do četrtka, 12. 5. 2022
 • Ujemi razvajanje: glasovanje od torka, 10. 5., do petka, 13. 5. 2022
 • Ujemi najljubše kotičke mesta: glasovanje od srede, 11. 5., do sobote, 14. 5. 2022

Organizator natečaja je Zavod za turizem Ptuj, Mestni trg 4, 2250 Ptuj, davčna št. SI87736586.

POGOJI IN PRAVILA SODELOVANJA 

V nagradnem foto-natečaju #pridivmesto in ujemi spomin v objektiv lahko sodelujejo vsi državljani Slovenije, stari 18 let ali več, razen zaposlenih na Zavodu za turizem Ptuj in njihovih družinskih članov ter vsi ostali, ki so kakorkoli povezani s podjetjem ali izbiro zmagovalca natečaja. Mladoletne osebe lahko sodelujejo s privolitvijo staršev oziroma njihovega zakonitega zastopnika. S sodelovanjem na foto-natečaju se udeleženec strinja z vsemi pravili in pogoji sodelovanja.

 • Sodeluje vsak udeleženec, ki sledi vsem korakom za sodelovanje v foto-natečaju.
 • Sodeluješ lahko samo na svojem Instagram profilu in naši Facebook strani Visit Ptuj (prijave preko drugih družbenih omrežij ne bodo upoštevane).
 • Sodeluješ lahko z največ 3 fotografijami.
 • Vsak uporabnik družbenih omrežij lahko glasuje zgolj enkrat v vsaki od treh kategorij, in sicer na obeh družbenih omrežjih.
 • Prijavljene fotografije so lahko izključno avtorske. V primeru, da avtor uporabi nepooblaščene fotografije in resnični avtor fotografij zahteva odškodnino, bo udeleženec resničnemu avtorju sam povrnil škodo, povzročeno s kršitvijo avtorskih pravic.
 • Če fotografije vsebujejo fotografije tretjih oseb, je potrebno, da udeleženec zaprosi za pisno soglasje tretje osebe, da le-ta dovoljuje uporabo (v primeru, da takšnega soglasja ne bo dal, ne sme uporabiti fotografij tretjih oseb).
 • Če objave nekaterih udeležencev natečaja zaradi zasebnosti njihovih profilov ne bodo vidne, te prijave ne bodo upoštevane.
 • Zadnje prijave, ki jih bomo upoštevali, so tiste fotografije, ki bodo objavljene najkasneje do 7. 5. 2022 do konca dne (23.59).
 • S sodelovanjem v tem foto-natečaju se strinjaš z uporabo tvoje oz. tvojih fotografij s strani Zavoda za turizem Ptuj (izključno za deljenje na družabnih omrežjih Zavoda za turizem Ptuj in za razglasitev zmagovalca).
 • Na fotografijah prijavljenih v foto-natečaj je prepovedano prikazovanje občutljive vrste vsebin (spolne, verske, vojne teme, ki žalijo družbeno moralo).
 • Udeleženci lahko na svojih družbenih omrežjih prosto delijo vsebino, povezano s foto-natečajem.
 • Udeleženci lahko v svojih objavah označijo osebe, ki bi si po njihovem mnenju želele sodelovati, in jih tako nominirajo oz. povabijo k sodelovanju.
 • Vse izbrane prispele fotografije bomo delili na naših družbenih omrežjih.
 • Trajanje natečaja: 7. 5. do 14. 5. 2022.
 • Akontacijo dohodnine, povezano z izplačilom nagrad, v celoti nosi organizator nagradnega natečaja.
 • Vsak nagrajenec mora organizatorju po pozivu posredovati podatke za napoved nagrade davčni upravi RS.

NAGRADE

Podarili bomo tri pakete darilnih bonov: 3-hodni meni za dve osebi Okusi Ptuja. Darilne bone bo mogoče koristiti do 10. 11. 2022.

Ujemi utrip mesta: 3-hodni meni za dve osebi Okusi Ptuja v vrednosti 32 € bruto.

Ujemi razvajanje: 3-hodni meni za dve osebi Okusi Ptuja v vrednosti 32 € bruto.

Ujemi najljubše kotičke mesta: 3-hodni meni za dve osebi Okusi Ptuja v vrednosti 32 € bruto.

Organizator ima pravico odpovedati ali spremeniti pogoje sodelovanja na foto-natečaju v primeru kršitve katerekoli veljavne zakonodaje ali predpisov, na katere organizator nima vpliva. Udeleženci bodo obveščeni o vseh morebitnih spremembah foto-natečaja.

Organizator ni odgovoren za nepravilne podrobnosti o nagradah, ki jih tretja oseba zagotovi udeležencu.

Nagrad ni mogoče zamenjati za gotovino in veljajo le kot darilni boni za naročilo 3-hodnega menija Okusi Ptuja, ki je veljaven do 10. 11. 2022.

Organizator bo zmagovalce obvestil, kako in kdaj jim bo nagrada dostavljena ter jim posredoval dodatna navodila glede koriščenja darilnega bona.

Zmagovalci bodo o zmagi in nagradi obveščeni z označbo na Instagram story-ju na profilu @visitptuj, v Facebook objavi na Facebook strani @visitptuj in preko zasebnega sporočila na Facebooku ali Instagramu Visit Ptuj, najkasneje do torka, 17. 5. 2022.

Če z nagrajenci ne bo mogoče stopiti v stik ali če se v roku 10 dni od obvestila ne bodo oglasili za prevzem nagrade, si Zavod za turizem Ptuj pridržuje pravico, da nagrado za dotično osebo izniči in izbere nadomestnega zmagovalca oz. nagrajenca.

S sodelovanjem na tem foto-natečaju udeleženec potrjuje, da se strinja z vsemi pogoji.

Vsi osebni podatki o zmagovalcih se bodo uporabljali izključno v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov v Sloveniji in ne bodo razkriti tretjim osebam.

Tega foto-natečaj ne sponzorirajo ali podpirajo Facebook, Instagram ali katerokoli drugo socialno omrežje.

Želimo ti veliko sreče!

Info Odpri zemljevid

DATUM + ČAS

Sobota, 7. 5. 2022, od 00.00 do 23.59

LOKACIJA

Staro mestno jedro Ptuja

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih