ROGAŠKA SLATINA POD KLJUKASTIM KRIŽEM: ZDRAVILIŠČE MED OKUPACIJO 1941-1945 - visitptuj.eu

ROGAŠKA SLATINA POD KLJUKASTIM KRIŽEM: ZDRAVILIŠČE MED OKUPACIJO 1941-1945

DANIEL SITER, predstavitev znanstvene monografije

19. 4. 2022 ob 17.00, Ptujski grad

Znanstvena monografija predstavlja prvo poglobljeno, sistematično, temeljito in celostno zgodovinopisno raziskavo štiriletne nacistične okupacije in oblasti v zdravilišču Rogaška Slatina z bogatim številom doslej še neobjavljenih tematskih sklopov. Izvirna študija temelji na večletnem arhivskem raziskovanju in drugih primarnih virih (šolske kronike, matične knjige, mikrofilmi, časopisni tisk, zbirke zasebnih zbirateljev, občutljiva osebna dokumentacija žrtev terorja in spominska pričevanja) ter terenskem delu.

Monografijo bo predstavil Daniel Siter, zgodovinar, mladi raziskovalec in doktorand na Fakulteti za humanistični študij mednarodne univerze Alma Mater Europaea ter publicist, ki se raziskovalno ukvarja s sodobno zgodovino, primarno zlasti z obdobjem druge svetovne vojne na Slovenskem, kjer proučuje vojaške, politične in kulturne sfere dogajanja.

dogodek organizira PMPO

FOTO: PMPO

Info

Datum in čas

19. 4. 2022, ob 17.00

Kraj

Ptujski grad

Dodatno

https://pmpo.si/rogaska-slatina-pod-kljukastim-krizem-predstavitev-monografije/

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih