Sanje o Mileni / San o Mileni - visitptuj.eu

SANJE O MILENI / SAN O MILENI


Gostujoča predstava iz Srbije

Dokumentarna predstava o Mileni Pavlović Barilli

Milena Pavlović Barilli slikarka, pesnica, scenografinja, ilustratorka, predhodnica multimedijskih umetnic je osrednja tema predstave. Nastala je kot plod dolgotrajnega raziskovalnega dela o tej izjemni in nenavadni ženski, ki je v marsičem presegala svoj čas in se v svetovno umetniško dediščino zapisala kot ena največjih vsestranskih svetovnih umetnic svojega časa. Časa med obema vojnama, ko je umetniško vrenje številnih novih smeri, poetik in konceptov transformiralo podobo svetovne likovne in multimedijske umetnosti za zmeraj.

Predstava je hkrati poetična, je osebna in izpovedna. Popelje nas skozi življenjske preizkušnje in umetniško ustvarjanje Milene Pavlović Barilli, svetovljanke in vizionarke, ki je zrasla in se razvila v tem okolju. Spoznamo in začutimo neverjetni umetniški naboj, s katerim je postala ena najpomembnejših svetovnih likovnih umetnic 20. stoletja.

Več informacij: https://mgp.mojekarte.si/si/sanje-o-mileni-san-o-mileni/vstopnice-1172638.html

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

23.10.2023 ob 19:30

Lokacija

Mestno gledališče Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih