Simpozij: Pomen Kurentovih obhodov - visitptuj.eu

Simpozij: Pomen Kurentovih obhodov

24. 1. 2023 ob 19.00, Dominikanski samostan

Vabimo vas na simpozij o pomenu kurentovih obhodov, ki so vpisani na UNESCO seznam neosnovne kulturne dediščine človeštva.

‟Ostanki starodavne obrednosti so začeli bledeti. Toda korant ni, ne bo in ne more biti komični lik. S tem je vse povedano.”
(dr. Niko Kuret)

Vsi, ki želite celovitejše razumeti citat, ki ga je o pomenu kurentovega obredja zapisal naš največji etnolog dr. Niko Kuret, ste prijazno vabljeni, da se nam pridružite na skupnem raziskovanju o poglobljenem razumevanju osnovne biti kurentovega obredja.

Foto: Boris Voglar


Info Odpri zemljevid

datum in čas

24. 1. 2023 ob 19.00

lokacija

Dominikanski samostan

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih