Slovenska olimpijska bakla - visitptuj.eu

SLOVENSKA OLIMPIJSKA BAKLA

Petek, 28. junij 2024, 14.00, Mestni trg

Zbirališče za tekače: 13.45, Fürstova hiša

Najstarejše mesto bo obiskala slovenska olimpijska bakla, istočasno pa na Ptuj vabi dvodnevna Karavana okusov


Na petkovo popoldne se lahko z našimi športnicami in športniki s slovensko baklo v roki podate na simbolično odtečen krog po ožjem starem mestnem jedru s postankom pred Mestno hišo.

Bakla bo znova povezala na tisoče ljudi, širila vrednote olimpizma in povezovanja ter navdihnila naše najboljše športnike na Olimpijskih igrah v Parizu.

Dogodku teka olimpijske bakle na Ptuju se bosta pridružila tudi naša šampiona, evropski prvak v metu diska Kristjan Čeh ter nekdanji svetovni boksarski prvak Dejan Zavec.

Zbirališče za tekače: 13.45, Fürstova hiša

Trasa bo potekala od Mestne hiše mimo tržnice, po Slomškovi ulici ter po Murkovi ulici nazaj do Mestnega trga.


Soorganizatorji dogodka so Javni zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj ter Regijska pisarna OKS-ZŠZ Ptuj.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih