TA VESELI DAN KULTURE - visitptuj.eu

3. decembra slovenske kulturne ustanove v spomin na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna na široko odpiramo vrata. Kaj se bo ta dan veselega dogajalo v našem muzeju?

 

 

Ptujski grad, romanski palacij, ob 10. uri
Javno vodstvo po razstavi
MEDALJE, MALE UMETNINE V LUČI HABSBURŠKE MONARHIJE
Vodi avtorica razstave mag. Nataša Kolar.

 

Ptujski grad, slavnostna dvorana, ob 11. uri
Lutkovna predstava PETER IN VOLK v izvedbi Lutkovnega gledališča Pika. Po razstavi sledi poustvarjalna delavnica. Namenjeno družinam z otroki, starimi 3 ali več let.
Za družine bodo ves dan na izposojo MUZEJSKI KARTONČKI za zabaven in poučen samostojni ogled muzejskih zbirk v Ptujskem gradu.

 

Ptujski grad, vzhodni stolp, ob 14. uri
Javno vodstvo po razstavi
VEŠČINE IN SKRIVNOSTI MOJSTROV IN MOJSTRIC TKANJA
Vodi Hermina Golc, konservatorsko-restavratorska tehnica.

 

Grajska pristava Ormož, ob 15. uri
Odprtje občasne razstave
KAR ŠTEJE, OBUJA SPOMINE
Slovenija/Ormož od sedemdesetih let preteklega stoletja do danes
Razstava prikazuje značilnosti vsakdanjika in nekatere dogodke iz politike, gospodarstva, šolstva, zdravstva, turizma, kulture ter preostalega družbenega življenja od sedemdesetih let preteklega stoletja do danes.

 

 

Info

DATUM IN ČAS

3.12.2023 ob 10.00

LOKACIJA

Ptujski grad in Grajska pristava Ormož

Na TA VESELI DAN KULTURE je vstop v muzejske zbirke v Ptujskem gradu brezplačen.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih