VENI VIDI VINO MLADO 2024 - Pokušina odličnih vin - visitptuj.eu

VENI VIDI VINO MLADO 2024

Pokušina odličnih vin lokalnih vinarjev, začinjena s ščepcem Štajerske kulinarike

Petek, 26. 1. 2024 med 14.00 in 18.00, Romanski palacij Ptujskega gradu
Vstopnina za obiskovalce je 20,00 eur. Pet EUR znaša kavcija za kozarce, ki jo ob vračilu kozarca vrnejo.


Konec januarja bo Romanski palacij ptujskega gradu po enoletnem premoru ponovno gostil festival mladih vin iz območja Slovenskihgoric in Haloz, ki ga poznamo pod imenom VENI VIDI VINO MLADO.

Med 14.00 in 18.00 boste lahko okušali mlada vina priznanih regionalnih vinarjev in razvajali brbončice v prekrasnem ambientu Ptujskega gradu.

Vinorodno območje Štajerska-Slovenija je območje prepleteno z odličnimi vinorodnimi legami, ki dajejo vrhunska vina. Z vinogradi posute lege omogočajopridelavo vrhunskih vin s pestro cvetico in polnim telesom, ki pokuševalca zapelje v svet omamnihvonjev in božanskih okusov, ter mu vzbudi občutek popolnega zadovoljstva in prijetne omame.


Prireditev ni namenjena zgolj predstavitvi letnika 2023,temveč ponuja spoznavanje vinskih sort, spoznavanje vinogradnikov in vinarjev, prispeva k dvigukulture pitja vina, k spoštovanju dela vinogradnika in vinarja, ki skozi vse leto vlaga trud inenergijo, da lahko jeseni obere sad svojega požrtvovalnega dela.
S prireditvijo želijo organizatorji poučiti potrošnika o prepoznavanju kvalitete vina. Namenjena je vsem ljubiteljem vin intudi tistim, ki želijo to šele postati, vsem mladim in mladim po srcu,strokovni javnosti in vsem, ki si želijo uživati ob mladi še neukročeni žlahtnikapljici.

Seveda pa je to tudi odlična priložnost, da spoznate letnik 2023 in poizkusite kakšna bodo vina, ki zorijo v kleteh odličnih vinarjevSlovenskih goric in Haloz. Za piko na i pa bodo poskrbeli tudi s kakšnim pravim Štajerskim prigrizkom.


Organizatorji: Društvo VTC 13, KGZ Ptuj in Društvo Kastali.
Foto: Rado Škrjanc, prosta uporaba

Info

Datum in čas

Petek, 26. 1. 2024 med 14.00 in 18.00.

Lokacija

Romanski palacij Ptujskega gradu

Vstopnina

Vstopnina za obiskovalce je 20,00 EUR.

Kavcija

Pet EUR znaša kavcija za kozarce, ki se ob vračilu kozarca vrne.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih