Viteški dnevi 2022 - visitptuj.eu

VITEŠKI DNEVI 2022 NA PTUJU

23.—25. september, različne lokacije v mestu

Vabimo vas na Viteške dneve 2022, ki se bodo letos odvijali v najstarejšem slovenskem mestu Ptuj, vse od petka, 23 septembra, do nedelje, 25. septembra 2022.

Več o viteškemu dogodku leta: https://viteski-red.si/viteska-investitura-2022-na-ptuju/
REZERVACIJA VSTOPNIC*: https://viteski-red.si/prijava-na-dogodek/
Priporočena lokacija nastavitve: Hotel Mitra, ki se nahaja v osrčju, starem delu mesta.

OSREDNJI VITEŠKI DOGODEK LETA 2022 VAS PRIČAKUJE

Ptuj je danes mesto z okoli 18.000 prebivalci in sedež mestne občine Ptuj, ki leži na SV delu Slovenije. To štajersko mesto se ponaša poleg svojih kulturnih znamenitosti in tradicije tudi z izjemno kulinariko in vinsko tradicijo. V neposredni bližini so Terme Ptuj (Hotel Primus), ki v rimskem stilu vabi goste na razvajanje, aktivni oddih, da se obdajo z zdravjem in dobrim počutjem.

Sam dogodek bomo povezali tudi z bilateralnim srečanjem v čast 30.-obletnice Slovenije in v čast starodavnega patrocinija Svetega Jurija, to je našega Ptuja, zato bomo v dogodek vključevati tudi cerkveno in lokalno skupnost. Ptuj je mesto, ki je bilo v poznem srednjem veku sestavni del naše viteške bratovščine. V tem kontekstu je Ptuj bil, ne le kulturno in poslovno središče, pač pa tudi pomemben vojaški in obrambni dejavnik v svojem času za varnost cesarstva. Ne smemo pozabiti na gospodarsko – podjetniško energijo, ki ji letos posvečamo svojo investicijsko pozornost, in to že na začetku dogajanja, ob konzularni in diplomatski podpori.

Nastanitev v hotelu, V PETEK popoldne (22.09.2022)

PROGRAM

DOGAJANJE V PETEK, 23.09.2022
“Srečanje redovnih članov”
– ob 17.00 uri: zbiranje v hotelu
– ob 18.00 redovni kapitelj, otvoritev in priprava na investituro
– ob 20.00 skupna večerja
– ob 21.30 one to one VIP meeting

DOGAJANJE V SOBOTO, 24.09.2022
“V ospredju tega dne bo trajna prisotnost in povezanost našega Viteškega reda Svetega Jurija Iz Koroške z Lihtenštajnsko knežjo družino.”
– ob 10.00 uri bilateralni sprejem na Mestni občini Ptuj in muzejski ogled, Ptujski grad
– ob 12.00 uri delovno bilateralno kosilo. Srečanje bilateralnih delegacij in vodeni ogled Ptuja
– ob 16.00 uri generalka za investituro
– ob 18.00 uri slovesna sv. maša z viteško investituro; Osrednji dogodek letošnjih Viteških dni bo v soboto, 24. septembra 2022, ko bo slovesna in pontifikalna sveta maša v starodavni katedrali Svetega Jurija na Ptuju, ki se bo pričela s procesijo v cerkev ob 17.45 uri, ki bo v čast Svetemu Juriju in naši viteški bratovščini. Ob tej slovesnosti bomo umestili letošnje viteške kandidate in komturje.
– 20.30 svečani sprejem in gala večerja v baročni dvorani Minoritskega samostana, ki ga pripravljamo v čast našega Velikega komendatorja S.D. princa Nikolausa von und zu Liechtenstein, našega patrona in zaščitnika ter I.K.H. princese Margarethe von und zu Liechtenstein ter našim novim vitezom.
– po 24.00 uri: “After party” v vinski kleti Hotela Mitra.

PRIJAVNI OBRAZEC

PREDHODNA REZERVACIJA VSTOPNIC JE NUJNA*: https://viteski-red.si/prijava-na-dogodek/

/ *Na osnovi vaše prijave vam bomo izstavili ponudbo po veljavnem ceniku za navedeni dogodek.
Takoj po prijavi (registraciji) vam bomo tudi že lahko rezervirali želeno število vstopnic! /

Veselimo se vaše udeležbe na viteškem dogodku leta 2022!

Org. Viteški red Svetega Jurija iz Koroške
Foto: Mankica Kranjec

Info

Datum

23.—25. september 2022

Kraj

Različne lokacije v mestu

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih