Vodenje ob 25. marcu: Ptujske ženske zgodbe - visitptuj.eu

BREZPLAČNO TURISTIČNO VODENJE OB MATERINSKE DNEVU: PTUJSKE ŽENSKE ZGODBE

Letos smo se na Zavodu za turizem Ptuj obeleževanja materinskega dneva lotili na nekoliko drugačen način. Ob 25. marcu vabimo na brezplačno turistično vodenje – Ptujske ženske zgodbe.

Slovenci smo edinstveni, edini na svetu namreč praznujemo materinski dan 25. marca. V znak hvaležnosti mame največkrat obdarujemo s cvetjem. Na Zavodu za turizem Ptuj pa smo se odločili, da ta dan popestrimo z brezplačnim kulturno obarvanim turističnim vodenjem Ptujske ženske zgodbe, ki je nastalo v sklopu evropskega projekta Spomin na evropske ženske, Re-women.

Zgodovine Ptuja niso zaznamovale le moške figure, velik doprinos so imele tudi ženske. Skupaj bomo razkrili ženske zgodbe iz Ptuja in spoznali očarljivo mesto še z ženske perspektive.

Točka in čas zbiranja: petek, 25. marec 2022, 18.00, Florjanov spomenik na Mestnem trgu na Ptuju. Prijave niso potrebne.

»Omenjeno vodenje je zasnovala Sandra Janžekovič in v njem poudarila ženske, ki so zaznamovale Ptuj. Tokratna tura je nekakšno nadaljevanje Sandrinega dela, ki sem ga obogatila z zgodbami iz umetniškega sveta Ptuja. Dotaknili se bomo življenja žensk, ki so bile posebne v našem mestu in so ga na svojstven način promovirale po Sloveniji in svetu, ter se sprehodili po starem mestnem jedru od Florjanovega spomenika do Miheličeve galerije,« je povedala Doroteja Kotnik, ki vas bo skozi zgodbe popeljala po ulicah najstarejšega slovenskega mesta.

Vljudno vabljeni.

Brezplačni dogodek organizira Zavod za turizem Ptuj.

Info Odpri zemljevid

DATUM IN ČAS TURISTIČNEGA VODENJA

Petek, 25. marca 2022, ob 18.00

LOKACIJA ZBIRANJA

Florjanov spomenik, Mestni trg, Ptuj

DODATNE INFORMACIJE

Dogodek je brezplačen.
Prijave niso potrebne.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih