RAZSTAVA OSTALIN V. MITREJA - visitptuj.eu

Dogodki

V vhodnem lobiju Hotela Mitra je na ogled nekaj muzejskega gradiva, odkritega na območju rimske Petovione. Razstavljeni so ostanki V. mitreja in drobni material, najden v okolici Mitrovih svetišč na Ptuju.
V atriju hotela, imenovanem Mitrov vrt, stoji povečana kopija kipa Mitrovega rojstva iz skale. Napis na njem je posvečen rojstvu boga Mitre, ki se kot mladenič dviga iz skale, okoli katere se ovija kača. V desnici drži (odlomljeno) bodalo, v levici pa (odlomljeno) plamenico. Originalni kip je razstavljen v I. mitreju na Spodnji Hajdini.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih