EXHIBITION OF THE REMAINS OF MITHRAS SHRINE V - visitptuj.eu

Events

Some museum exhibits discovered in the area of the Roman Poetovio are on display in the lobby of Mitra Hotel. The exhibition includes the remains of the Mithras Shrine V and small objects found near Mithras shrines in Ptuj.
The hotel atrium, called Mithra’s Garden, has an enlarged replica of the statue depicting Mithra’s birth from the rock. Its inscription is dedicated to the birth of the god Mithras, who is rising as a young man from the rock around which a serpent is coiling. He is holding a (broken) dagger in his right hand, and a (broken) torch in the left. The original statue is exhibited in the Mithras Shrine I in Spodnja Hajdina.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih