Galerija mesta Ptuj - visitptuj.eu

Dom sodobne likovne umetnosti

Galerija mesta Ptuj je obvezen naslov za vse, ki ljubijo sodobno likovno umetnost. Ptujčani se radi pohvalijo, da je Ptuj prostor plemenite tradicije in bogate kulturne dediščine, vendar v mestu tudi danes živahno utripa kreativnost, ki ji je umetnost preteklih dob navdih in merilo za visoko kakovost.

Galerija (Prešernova ulica 29) se nahaja v zgradbi ob osrednji ptujski ulici, ki ima vznemirljivo preteklost. Eno najpomembnejših poglavij njene zgodovine predstavlja razstava, ki jo je leta 1939 v takratnem dijaškem domu pripravil France Mihelič, profesor risanja na ptujski gimnaziji. Na ogled je postavil tudi znamenitega Mrtvega kurenta, ki velja za ključno sliko v njegovem celotnem opusu in tudi za eno najpomembnejših umetnin slovenskega medvojnega slikarstva.

Info Odpri zemljevid

razstavišče sodobne umetnosti

v osrednji ptujski ulici

nekdanji dijaški dom

prizorišče festivala Art Stays

od torka do nedelje

10.00 - 17.00

Zaprto

ponedeljek

Kontakt

Prešernova ulica 29
2250 Ptuj
T: + 386 (0)31 361 865
E: galerija@visitptuj.eu
dusan.fiser@visitptuj.eu
http://www.galerijamp.si

Dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih