Pravljični gozd Rdeča kapica - visitptuj.eu

Pravljični gozd kjer lahko srečate Rdečo kapico in volka, Trnuljčico, Kosobrina, Bedanca, Kekca, Martina Krpana, Muco copatarico, Volka in sedem kozličkov ter Janka in Metko.

Pravljični gozd se nahaja v Krčevini pri Vurberku  v okolici  Ptuja. Razprostira se na dveh hektarjih razgibane površine, kjer sama konfiguracija zemljišča nudi čudovite možnosti za realizacijo lastnih idej. Urejena gozdna pot vodi mimo številnih pravljičnih hišic, katerih namen je poznavanje pravljic in njihovih naukov. Tako obiskovalci srečajo Rdečo kapico in volka, Trnuljčico, Kosobrina, Bedanca, Kekca, Martina Krpana, Muco copatarico, Volka in sedem kozličkov, Janka in Metko,…  Gostje si lahko odpočijejo na številnih klopcah v senci mogočnega bukovega gozda, poklepetajo, pomalicajo ali poslušajo pravljico. Poti še dodatno popestrijo številne informativne table in ob nekaterih se bodo  lahko sprehajalci tudi nasmejali. V pravljičnem gozdu so otrokom namenjena tudi velika igrala in živali  kot so mini kozice, indijski pujs, račke, kokoši, grlice, osliček ,katere otroci lahko tudi hranijo.

Več informacij na povezavi.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih