BESEDE KOT PODOBE POMENOV - visitptuj.eu

Besede kot podobe pomenov

Razstava poteka med 29. 9. in 30. 11. 2022, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

Tematska likovna delavnica je pod naslovom Besede kot podobe pomenov potekala med 8. in 14. avgustom 2022 v Narodnem domu Ptuj pod vodstvom akad. kiparja Dušana Fišerja.

RazstavljajoAnica Karo, Dana Štrucelj, Danila Krpič, Katarina Celič, Ljubica Zgonec Zorko, Nives Skamlič, Petra Kampl Petrin, Rowena Božič, Tanja Sokolov-Boh in Zvonko Bizjak.

Tematska likovna delavnica Ptuj 2022 je pod naslovom BESEDE KOT PODOBE POMENOV vključevala raziskovanje in združevanje dveh različnih medijev – besede in likovnosti.
Besede so govorni in pisani znaki sporazumevanja, sporočanja in komuniciranja, pisana beseda pa je tudi svojstven likovni element s specifično obliko in barvo – tvorijo jo črke, ki nosijo sporočilo. Devet udeleženk in en udeleženec so se na likovni delavnici spraševali, kako lahko sporočilo zapisanih znakov in besed sočasno in enakovredno vključujemo v likovno ustvarjalnost kot obliko, strukturo, vsebino in kontekst. Pri tem so raziskovali likovno govorico z različnimi idejnimi pristopi in z različnimi likovnimi tehnikami: risbo, slikarstvom, kolažem in instalacijo.
Pod vodstvom izjemnega mentorja, umetnika in pedagoga Dušana Fišerja so nadgrajevali individualno likovno ustvarjalnost ter se preizkušali v skupnem snovanju likovnega projekta.

Organizatorji: JSKD in Knjižnica Ivana Potrča Ptuj.

Info Odpri zemljevid

Trajanje razstave

do 30. 11. 2022

Lokacija

Razstavišče Knjižnice Ivana Potrča Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih