GREGOR SAMASTUR: TUKAJ IN TAM - visitptuj.eu

GREGOR SAMASTUR: TUKAJ IN TAM


Likovno ustvarjanje ne pozna meja, je univerzalni jezik ter sredstvo in način univerzalnega komuniciranja, ki je razumljivo vsakemu opazovalcu. Namreč vsak likovni ustvarjalec preko svojega dela nagovarja slehernega opazovalca likovnega dela in mu hkrati razkriva svoj notranji svet, svoja razmišljanja, čutenja in poglede na svet, v katerem živi. Letošnja likovna razstava Gregorja Samasturja nosi naslov »TUKAJ IN TAM (Here and There)«. Gre za 22 novih likovnih del, nastalih v zadnjem ustvarjalnem obdobju, ki bodo tudi prvič javno predstavljena.

O svoji letošnji razstavi je avtor povedal:
»S tem naslovom sem želel povedati, da je moj svet ustvarjanja »tukaj« in sedaj nekje v meni, v mojih razmišljanjih, iskanjih in pogledih na svet, ki me obdaja. Vse to pa je vidno in občuteno »tam« – na mojih platnih, ki jih postavljam na ogled. 
Ta novonastala dela so likovne abstrakcije manjšega formata, v katerih sem se osredotočil na likovno kompozicijo, ki skozi barve, oblike, teksture in močan barvni kontrast izpoveduje mojo osebno zgodbo. 
Tudi tokratna, že 17. likovna razstava v okviru programa Centra interesnih dejavnosti Ptuj, ima memorialni značaj, saj je posvečena spominu na sina ob njegovem rojstnem dnevu.«

 

Razstava bo na ogled v obokani dvorani Stare steklarske, mladinsko kulturnega centra, do petka, 23. februarja 2024.

Info Odpri zemljevid

Datum

9. 2. - 23. 2. 2024

Lokacija

Stara steklarska - Obokana dvorana

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih