RAZSTAVA JOŽE ŠUBIC - visitptuj.eu

RAZSTAVA JOŽE ŠUBIC

Razstava je odprta od 19. 10. do 3. 12. 2022, Galerija Luna (Murkova 2)
Otvoritev razstave: 19. 10. 2022 ob 18:00

Jože Šubic je skozi leta izdelal svojevrstno fantazijsko mitologijo, v kateri se predmeti spremenijo v znake ali simbole, ki so plod umetnikove domišljije. Kljub temu s svojimi upodobitvami opisuje sodobno družbo in njene fenomene, predvsem na področju spolnosti in stereotipov. S svojimi deli spodbudi gledalca, da prične razmišljati o razlikah med spoloma, o tabujih, vrednotah, seksualnosti, občutku sramu in intimnosti, saj se te teme še vedno skrivajo v omarah.

Akademski slikar Jože Šubic (Maribor, 1958) je leta 1982 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, dve leti kasneje pa zaključil slikarsko specialko. Ukvarja se s slikarstvom, objekti, kiparstvom, risbo in grafiko. Od leta 1981 je imel več kot 70 razstav doma in v tujini; sodeloval je na več kot 280 skupinskih razstavah, ter prejel številne nagrade, med drugim tudi Glazerjevo nagrado leta 1992 ter leta 2013. Po končanem študiju na Akademiji za likovno umetnost je na slovensko likovno prizorišče vstopil v obdobju razcveta nove podobe. Od leta 2000 se njegovo likovno snovanje iz slikovne površine, ki je po zgodnejši figuraliki vse bolj zaznamovana s čutnimi barvnimi nanosi in netipičnimi materiali, vedno pogosteje razteza tudi v prostor in predmetno stvarnost. V prostorske postavitve vključuje predmete iz vsakdanjosti, organske materiale in jih pretvarja v pomensko nabite objekte, ki s svojo asociativno močjo večrazsežno nagovarjajo gledalca. Živi in dela v Mariboru.

Info Odpri zemljevid

Trajanje razstave

Otvoritev razstave: 19. 10. 2022 ob 18:00
Razstava je odprta od 19. 10. do 3. 12. 2022

lokacija

Galerija Luna (Murkova 2)

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih