RAZSTAVA MLADINA PIŠE - visitptuj.eu

Razstava Mladina piše

Otvoritev razstave: 19. 1. 2023 ob 18.00, CID Ptuj

Mladina piše (Jugend schreibt) je projekt časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung, ki že 36 let vsako leto združi približno dva tisoč mladih in njihovih učiteljev iz vse Evrope.

Skupino mladih, ki se je eno leto preizkušala v vlogi novinarjev, so sestavili tudi na Ptuju. 28 mladim novinarjem, ki so v uglednem nemškem časniku objavili intervjuje z Borutom Pahorjem, Dejanom Zavcem in Dušanom Fišerjem ter prispevke o Restavraciji 7, Jeruzalemu, footgolfu in še čem, je bil mentor dr. Gerald Hühner.

Koordinator projekta, ki od 1. 2. 2022 do 31. 1. 2023 poteka pod okriljem Centra interesnih dejavnosti Ptuj, je Zavod Discimus Lab.

Mladi novinarji v sezoni 2022/23 prihajajo iz zaključnih razredov osnovnih šol Ljudski vrt, Breg, Juršinci in Videm pri Ptuju, z mariborske II. gimnazije ter z ljubljanskih fakultet.

Vabimo Vas na zaključni dogodek te novinarske sezone, na katerem bodo otvorili razstavo, ki bo predstavila »ptujske« prispevke, objavljene v Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Foto: Mankica Kranjec

 

Info Odpri zemljevid

Datum in čas

Otvoritev razstave: 19. 1. 2023 ob 18.00

Lokacija

CID Ptuj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih