VINSKO PRISLAN, SOZVOČJE GLASBE IN SLIKARSTVA - visitptuj.eu

VINSKO PRISLAN, SOZVOČJE GLASBE IN SLIKARSTVA

Otvoritev razstave: 27. 10. 2022 ob 18:00, Miheličeva galerija
Razstava bo odprta od 27. 10 do 27. 11. 2022

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na odprtje in ogled razstave najnovejšega likovnega opusa slikarja Vinka Prislana, sestavljenega iz ciklusov Potovanja in Vilinski ples, ustvarjenega med letoma 2018 in 2022.

Kakšna je povezava med slikarstvom in glasbo? Kako v umetnosti v današnjem času določati ali interpretirati svet, ki ga živimo ta trenutek na tem mestu? Ker tudi slikarstvo in glasba, povezana v prepleten ustvarjalen ritem, vedno znova potrebujeta določeno mero čudenja, vznemirjanja, poglobljenega dojemanja in spoznavanja vedno novih, drugačnih in še nepoznanih doživetij, nam s svojo simbolno likovno ikonografijo odgovarja Vinko Prislan.

Glasbena gosta bosta Luka Prislan, kitara in Valter Klemenčič, klavir.

 

Info Odpri zemljevid

datum in čas

Otvoritev razstave: 27. 10. 2022 ob 18:00
Razstava bo odprta od 27. 10 do 27. 11. 2022

lokacija

Miheličeva galerija

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih