Pustni adrenalinski obisk Ptuja - visitptuj.eu

PUSTNI ADRENALINSKI OBISK PTUJA

Enodnevni turistični paket

Veljavnost paketa: 6. 2.–21. 2. 2023


Najstarejše slovensko mesto ob kulturnih znamenitostih, odlični kulinariki in zanimivih dogodkih nudi številna nova doživetja. Tokrat vas vabimo k spoznavanju kurentovega poslanstva, okušanju čokoladnih pralin in zabavi v velikem trampolin parku.


Ustavite se Kurentovi hiši, v visokotehnološko zasnovani zgodbi pod okriljem Zveze društev kurentov. V njej bo od 6. 2. 2023 dalje skozi vse leto moč videti, slišati in začutiti posebno energijo kurentov in njihovega sporočila. Spoznajte bogato tradicijo Kurentovanja in kurentov/korantov na moderen način.

  • Obhode kurentov/korantov je mednarodna organizacija UNESCO (Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo) leta 2017 vpisala na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Sprehodite se čez Slovenski trg, mimo Orfejevega spomenika, Mestnega stolpa s Povodnovim muzejem in Mestnega gledališča Ptuj do prve butične Čokoladnice XOCOC, kjer boste degustirali ročno izdelane praline ekstravagantnih okusov (lešnik z ocvirki, olivno olje, dimljena sol…). Vrhunski chef Matevž Božič je svoje znanje več kot desetletje nabiral v Hiši Denk, svetovno znani restavraciji z Michelinovo zvezdico, zdaj dolgoletno strast do čokolade živi s prvo čokoladnico na Ptuju.

  • Ste vedeli, da vsako leto 7. julija praznujemo svetovni dan čokolade? Hitro zabeležite v koledar 😊.

Ob koncu (ali začetku) dneva se sprostite v enem največjih trampolin parkov v vzhodni Sloveniji. Arbadapark je prostor neomejene zabave tako za otroke, kot za odrasle. V njem najdete trampoline, bazenček z mehkimi penicami ter poligon, kjer se otroci lahko preizkusijo v različnih motoričnih spretnostih. Na voljo so igrala s tobogani, lego kotiček in bazenček z žogicami za najmlajše. V gostinskem delu se lahko osvežite in okrepčate s pestro ponudbo pijač in hrane, tudi kokicami in sladkorno peno. V programu je predviden 90-minutni obisk Arbadaparka, se pa gostje zadržijo tudi do 2 uri. Otroci 3-6 let imajo 1 odraslega spremljevalca v Arbadaparku gratis!

  • Doplačilo za nogavičke (obvezna uporaba, lahko uporabite svoje): 3,00 €

Namig: Posladkajte se z okusnimi ptujskimi krofi v ptujskih gostilnah in obiščite še kakšno zanimivo turistično lokacijo. Več informacij najdete na: www.visitpuj.eu


Cena paketa:

Odrasli: 19,00 € po osebi

Otroci (nad 6 let): 17,00 € po osebi

Družina 2 odrasla  + 2 otroka (nad 6 let): 68,00 € za družino

Družina 2 odrasla  + 1 otrok (nad 6 let): 55,00 € za družino


Rezervacije:

TIC Ptuj
Mestni trg 4, SI-2250 Ptuj
T: +386 2 779 60 11
E: info@visitptuj.eu

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih