Ptuj se predstavi - julij 2023 - visitptuj.eu

Ptuj se predstavi

aktivnosti Zavoda za turizem Ptuj v juniju in juliju 2023


Na pobudo vodij ptujskih gostincev je Zavod za turizem Ptuj 19. 6. 2023 dopoldan na Šolskem posestvu Grajenščak za zainteresirane ponudnike in dijake Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Ptuj izvedel kuharsko delavnico »PRIPRAVA SLADICE Z LOKALNIMI SESTAVINAMI« pod vodstvom chefa Matevža Božiča.

 • 22. 6. 2023 // SNEMANJE PROMO VIDEA S PRIMOŽEM ROGLIČEM PREKO SLOVENSKE TURISTIČNE ORGANIZACIJE

Junija se je po Ptuju zapeljal izjemni Primož Roglič! Kolesarski as in ambasador slovenskega turizma je v sodelovanju s Feel Slovenia snemal video na trasi Dravske kolesarske poti (Drava Bike), ki vodi tudi skozi najstarejše mesto.

 • 22. in 23. 6. 2023 // KOORDINIRANJE PROGRAMA OB OTVORITVI STARE STEKLARSKE

Zavod za turizem Ptuj je v sodelovanju z Mestno občino Ptuj koordiniral popoldanski program in ponudnike vzdolž Jadranske ulice, ki so oživili mestne ulice in Vrazov trg ob otvoritvi Stare steklarske, pomembnega kulturna stičišča.

 • 24. 6. 2023 // VPLIVNICA MODERNA BABI NA PTUJU
Nedavno nas je preko Združenja zgodovinskih mest Slovenije obiskala vplivnica Moderna babi z 20.000 sledilci, ki se je prepričala o udobnosti potovanja z vlakom ter ugodnostih, povezanih s tem trajnostnim načinom potovanja. Med sproščenim potepanjem po našem čudovitem mestu je lahko ugodneje obiskala bogate zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož na Ptujskem gradu in si ogledala digitalizirano predstavitev kurenta v Kurentovi hiši. Dominikanski in Minoritski samostan sta jo presenetila s svojo arhitekturno mogočnostjo. Navdušil jo je tudi kulinarični meni Okusi Ptuja ob spremljavi vrhunskih lokalnih vin v Gostilni Amadeus pod Ptujskim gradom.
 • 25. 6. 2023 // PREDSTAVITEV PTUJA NA ŠPORT TV 1 MED TURNIRJEM I FEEL SLOVENIA FOOTGOLF OPEN – PTUJ 2023

Med 23. in 25. junijem 2023 je v najstarejšem slovenskem mestu potekal turnir I Feel Slovenia Footgolf Open – Ptuj 2023. 25. junija je na programu ŠPORT TV 1 potekal prenos v živo. V reklamnem bloku je Zavod za turizem Ptuj predvajal dva videospota najstarejšega mesta, v katerih smo predstavljali pestro ponudbo športnih aktivnosti, mestne znamenitosti, vino in kulinariko.

 • 8. 7. 2023 // POLETNI RIMSKI PIKNIK

Poetovio LXIX – Društvo za rimsko zgodovino in kulturo Ptuj je v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj v Rimskem kampu Poetovio pripravilo nov kulinarični produkt: uverturo v poletno dogajanje z rimskim piknikom ob izbranih rimskih dobrotah.

 • 12. 7. 2023 // ŠTUDIJSKA TURA ZA SLOVENSKO TURISTIČNO ORGANIZACIJO IN DESTINACIJO ŠTAJERSKA
𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐬𝐤𝐚 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐧𝐚 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚 je 11. in 12. julija pripravila študijsko turo po destinaciji Štajerska, 𝐤𝐢 𝐩𝐨𝐧𝐮𝐣𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐥𝐞𝐭 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐢𝐧 𝐧𝐚𝐫𝐚𝐯𝐧𝐞𝐠𝐚. 15 novinarjev iz celotne Slovenije smo z veseljem gostili tudi na Ptuju. Popeljali smo jih na Mestni Vrh, kjer smo jim v vinogradniškem muzeju Stara preša predstavili Ptuj in njegovo naravno zaledje z možnostmi pohodništva, kolesarjenja ter okušanja vrhunske vinske kapljice in odlične kulinarike.
 • 13. 7. 2023 // ŠTUDIJSKA TURA 4 ITALIJANSKIH MEDIJEV NA PTUJU (MED DRUGIM NATIONAL GEOGRAPHIC IN CORRIERE DELLA SERA)

Zavod za turizem Ptuj je v sodelovanju z BEST PRESS STORY na Ptuju gostil italijanske medije. David Scott Silverberg piše za National Geographic Magazine, Francesca Acerboni za Corriere della Sera, vplivnici Sereno Autorino in Federico Gerini pa najdete na Instagramu. Gostje so prespali v Termah Ptuj in pri ptujskem prstanu pričeli raziskovanje mesta. Sprehodili smo se mimo Mestnega kina Ptuj do Muzikafeja, čez preurejene Vrazov trg, Šalamunovo ulico in Staro steklarsko. Na Prešernovi smo pokukali v Hotel Mitra Ptuj s V. mitrejem in kavarno. Povzpeli smo se na Ptujski grad in si ogledali zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož. V Ptujski kleti so ob degustaciji predstavili bogato tradicijo in novosti kleti, v Kurentovi hiši pa smo osvežili znanje iz muzeja in se predali digitalizirani predstavitvi mističnosti kurenta. Ob koncu ogleda jih je presenetil Matevž Božič iz čokoladnice XOCOC s z ročno izdelanimi pralineji. Dan smo zaključili na terasi Gostilne Ribič s pokušino kulinaričnega menija Okusi Ptuja ob kozarcu vina Kobal Wines. Ob prijetni debati smo jim predstavili še festivalsko dogajanje, možnosti aktivnosti na prostem in vodi, Drava Bike, izpostavili Mestni Vrh s ponudbo lokalnih vin in kulinarike, golf in footgolf.

 • 12. IN 14. 7. 2023 // PREDSTAVITEV DESTINACIJE PTUJ NA RADIU 1 PREKO SLOVENSKE TURISTIČNE ORGANIZACIJE IN NA RADIU MARIBOR

Ptuj sta obiskala priljubljena radijska voditelja Klepač in Gustinčič z Radia 1 v okviru vseslovenske motivacijske kampanje Moja Slovenija, ki jo Slovenska turistična organizacija tudi letos izvaja v sodelovanju s številnimi partnerji in Radiem 1. V mobilnem studiu v ptujskih termah smo poklepetali na temo ptujske turistične ponudbe.
Izpostavili smo 130 let Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož in zanimivo digitalizirano predstavitev kurenta/koranta v Kurentovi hiši, povabili na bogato poletno dogajanje in okušanje kulinaričnega menija Okusi Ptuja. Radio Maribor je v mobilnem studiu na Ptujskem gradu poroznost posvetil predvsem 130-letnici Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož in bogatim muzejskim zbirkam. Različni sogovorniki smo predstavili še znamenitosti, kulturno-zgodovinsko in butično ponudbo mesta.

 • PREDSTAVITEV AKTUALNE PTUJSKE TURISTIČNE PONUDBE V DOMAČIH IN TUJIH MEDIJIH

Bogato turistično ponudbo je Zavod za turizem Ptuj predstavil v tiskanih izdajah Slovenskih novic, v Večerovi prilogi Arsana ter v Varaždinskih vijestih, kjer so vsebine delili tudi na lastnem spletnem portalu.

 • PREDSTAVITEV TURISTIČNE PONUDBE PTUJA V TERMAH PTUJ

Vsak petek med 17.00 in 19.00 v juliju in avgustu predstavljamo turistično ponudbo mesta v avli Grand Hotela Primus – Terme Ptuj in informiramo goste o pestrem dogajanju v najstarejšem slovenskem mestu, bogatem s kulturo, zgodovino, vinsko tradicijo, butičnimi zgodbami ter raznolikimi doživetji. Ob  turističnem zemljevidu so gostom na voljo tudi zbrana poletna doživetja, brošura Festivalski utrip z zbranimi dogodki v mestu, letak s predstavitvijo kulinaričnih menijev Okusi Ptuja ter namigi za obisk Ptuja z okolico.

 • VZPOSTAVLJENO NOVO PARTNERSTVO S PODJETJEM 3BRICKS

V soboto, 15. julija, je na Mestnem trgu/Miklošičevi ulici v okviru kampanje Sobota je! #pridivmesto potekala Lego igralnica, v okviru katere nas veseli novo vzpostavljeno partnerstvo s podjetje 3BRICKS, ki je zagotovilo kocke ter poskrbelo za pisano sceno lego mesta.

 • ZDRUŽENJE ZGODOVINSKIH MEST SLOVENIJE

Kot član Združenja zgodovinskih mest Slovenije Zavod za turizem Ptuj aktivno sodeluje v dveh aktualnih kampanjah. Z vlakom po kulturo! V zgodovinska mesta Slovenije je projekt, s katerim želimo spodbuditi turistični obisk zgodovinskih mest in njihovih kulturnih znamenitosti z uporabo javnega prevoza. Vse do 31. oktobra 2023 lahko ob predložitvi vozovnice za vlak uveljavljate 20 % popusta na redne cene vstopnic v množici muzejev, galerij in drugih kulturnih ustanov. Na Ptuju v kampanji sodelujeta Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož ter Kurentova hiša. Medtem pa z nagradno igra Gremo na kavo! V zgodovinska mesta Slovenije vabimo na kavo v zgodovinska mesta Slovenije, s čimer se lahko potegujete za odlične nagrade. Na Ptuju smo izpostavili kavo Mitra iz Hotela Mitra ter kavi Primus in Avgustina iz Grand Hotela Primus.

 • IZOBRAŽEVANJE ZA LOKALNE TURISTIČNE VODNIKE

V okviru projekta LAS aktivna POV-SOD smo skupaj z LAS Bogastvo podeželja ter izvajalcem Ljudsko univerzo Ptuj izvedli izobraževanje za lokalne turistične vodnike s pričetkom 20. aprila 2023. Tečaj je obsegal 30 ur in vključeval strokovna predavanja ter praktične prikaze vodenja po mestu. Zaključil se je z izpitom za pridobitev licence za lokalnega turističnega vodnika.

 • 6. 6.-18. 7. 2023 IZOBRAŽEVANJE ZA TURISTIČNE VODNIKE ZA VODENJE PO MITREJIH

Zavod za turizem Ptuj je v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož organiziral izobraževanje turističnih vodnikov za vodenje po mitrejih z namenom večje dostopnosti mitrejev za zainteresirano javnost. V sklopu 4 predavanj so se vodniki spoznali z mitraizmom, nato pa pod vodstvom dr. Aleksandre Nestorović spoznali I. in III. mitrej na dejanskih lokacijah. Izobraževanje se je zaključilo s preverjanjem znanja vodnikov, v pripravi pa je seznam vodnikov, ki bodo lahko odslej obiskovalce vodili po mitrejih.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih