Sporočilo za javnost: Kuhna v mestu - visitptuj.eu

SPOROČILO ZA JAVNOST:

Kuhna v mestu bo na ptujski mestni tržnici ponovno poskrbela za urbano kulinarično dogajanje


(Ptuj, 8. septembra 2023) Zopet bo omamno zadišalo! Kuhna v mestu, sedaj že tradicionalni kulinarični dogodek, bo tudi to soboto, 9. septembra 2023, med 10. in 18. uro razvajal brbončice na mestni tržnici. Ob prijetnem druženju spoznajte raznolike okuse domačih gostincev in uživajte v čarobnem okolju starega mestnega jedra.

Da bo zadišalo, bodo poskrbeli odlični lokalni chefi, gostinci pa bodo skrbeli tudi za potešitev vaše žeje.

MATEVŽ BOŽIČ je vrhunski chef in kulinarični virtuoz, ki je soustvarjal zgodbo Hiše Denk, svetovno znane restavracije, ki je dobitnica Michelinove zvezdice. GOSTILNA GRABAR s sodobnimi tehnikami ustvarja okuse, ki izhajajo iz tradicionalnih jedi, kar jo je uvrstilo v kulinarični vodnik Gault&Millau. GOSTILNA RIBIČ je znana štajerska ribja restavracija z več kot 25-letno kulinarično tradicijo in kulinaričnim vodnikom Gault&Millau. RESTAVRACIJA GRAND HOTELA PRIMUS, ki se ponaša s trajnostnim znakom Green Key, pa bo s svojo kulinarično zgodbo obogatila tržnico za gurmane.

Za sladkosnede bosta poskrbeli Pekarna Blanka, med ostalimi dobrotami znana po slastni haloški gibanici, ter Kurtos family z zanimivo votlo sladico kurtoš.

Osvežitev bodo na toplo septembrsko soboto nudili Kavarna Bodi, ki z obsežno izbiro pijače dviguje kulturo pitja na naslednji nivo, Frizi Beer, haloška družinska kraft pivovarna z lagerji in ale pivi sadnih in zeliščnih okusov, ter GR Browery s kombučo, ki v sebi skriva številne pozitivne učinke.

Od 11. ure dalje se bodo po mestu sprehajale srednjeveške skupine Ptujskih grajskih iger, ki bodo na mestni tržnici med 12. in 13. uro prikazale srednjeveške plese.

Med 13. in 15. uro bodo Kuhno v mestu popestrile melodije saksofonista Blaža Švagana in klaviaturista Marka Črnčeca.

Vabljeni v mesto nepozabnih kulinaričnih doživetij, začinjenih s ščepcem zgodovine!

Dogodek organizira Zavod za turizem Ptuj v sodelovanju s ptujskimi gostinci.

Več o dogodku:

https://visitptuj.eu/dozivite-ptuj/aktualni-dogodki/kuhna-v-mestu-2023/


Fotografije lanske Kuhne v mestu ter sodelujoče ponudnike najdete tukaj:

https://we.tl/t-Llp3LU1VhU

Prosimo za dosledno navajanje avtorjev fotografij.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih