Sporočilo za javnost: Otroški in koncertni program Ptujske pravljice - visitptuj.eu

SPOROČILO ZA JAVNOST: Ptujska pravljica do konca decembra vabi z bogatim otroškim programom in koncerti

(Ptuj, 22. decembra 2023) Pred vrati so počitniško-praznični dnevi,  ko bo Ptujska pravljica v srcu najstarejšega mesta vse do zadnjega decembra skrbela za doživetja in dogodke za vse generacije.


Ptujčani za Ptuj

Ptuj je bogat s kulturo in ustvarjalnostjo, ki se razvijajo v izjemnih lokalnih glasbenikih ter v nadobudnih mladih upih. V sklopu Ptujske pravljice smo zato program dodatno okrepili z nastopi domačih animatorjev ter vokalnih in glasbenih umetnikov, združenih pod sloganom Ptujčani za Ptuj.


BOGAT OTROŠKI PROGRAM

Med 25. in 30. decembrom vas na Pravljični Mestni trg vabijo animacije za otroke, predstave, obisk klovna ter rajanje.

 1. december // 17.00 // Božični koncert [David Matići]
 2. december // 17.00 // Klovnove vragolije [Tomi Gomilšek]
 3. december // 17.00 // Čarobna knjiga [IGRAJMO SE kulturne prireditve]
 4. december // 17.00 // Praznično rajanje [ECI PECI kreativno gledališče]
 5. december // 17.00 // Cirkus Ganibilo [Lutkovno gledališče Pupilla]
 6. december // 17.00 // Katka Škratka [MALI veliki TEAter]

GLASBENI PROGRAM

 1. december // 19.30 // Ana Bezjak praznični trio
 2. december // 19.30 // Božo Ljubec
 3. december // 19.30 // Lina Malinger in band
 4. december // 19.30 // Ženski pevski zbor Lilith
 5. december // 19.30 // BosaZnova
 6. december // 19.30 // The Schminkers
 7. december // 19.30 // Drugo dugme

Vabljeni na Pravljični Mestni trg, da doživite njihovo domačno priljudnost ter s seboj odnesete nepozabne spomine na pravljični čas v najstarejšem mestu.


SILVESTROVANJE

Praznično vzdušje bo svoj vrhunec doseglo na zadnji dan starega leta.

Na osrednjem, Pravljičnem Mestnem trgu bodo v novo leto že 31. decembra ob 10.30 prvi zakorakali najmlajši. Na razigranem OTROŠKEM SILVESTROVANJU z Niko Zorjan ter Rokom iz BQL v soorganizaciji Radia Tednik Ptuj gotovo ne bo manjkalo odštevanja sekund in vzklikov veselja.

Sledilo mu bo tradicionalno večerno SILVESTROVANJE NA PROSTEM z Recesija bandom od 22. ure dalje, ki ob ritmih glasbe s sabo prinaša vse vznemirjenje najdaljše noči v letu.


PRAZNIČNI DECEMBER

Pestra doživetja vas čakajo tudi pri mnogih ostalih snovalcih ptujskega prazničnega utripa, ki jih najdete v Decembrskem koledarju doživetij.

Ogrejete, okrepčate ter posladkate se lahko na Prazničnem sejmu, kjer lahko kupite tudi kakšno darilce ali drobno pozornost.

Sprehodite se po okrašenem starem mestnem jedru ali se v čarobni praznični čas zavrtite na Pravljičnem drsališču ter na Pravljičnem vrtiljaku.

Ptujski grad, kulturne ustanove ter gostinski ponudniki bodo med božičnimi in novoletnimi prazniki obratovali po nekoliko spremenjenem, prazničnem delovnem času.

Celoten nabor decembrskih dogodkov najdete na spletni strani Ptujska pravljica.

Prisrčno vabljeni, da se sprehodite po praznično okrašenih ulicah ter se prepustite očarljivosti starega mesta pravljičnih doživetij!


Prižig lučk, Ptujsko pravljico ter Silvestrovanje organizira Zavod za turizem Ptuj v sodelovanju z Mestno občino Ptuj in Javnimi službami Ptuj.
Pokrovitelj Ptujske pravljice je Zavarovalnica Triglav.

 

 

 

 

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih