Gurmansko poletje - visitptuj.eu

Okusi lokalno

Poletje ne razvaja le našega telesa in duha – na svoj račun pridejo tudi naše brbončice in želodčki.

Ptujske ulice ponujajo za vsakega nekaj, pa naj bo ljubitelj sladkega ali slanega, hladnega ali vročega.

Prava poletna osvežitev je zagotovo sladoled in pot do njega na Ptuju ni nikoli dolga. To oboževano sladico najdete skoraj za vsakim vogalom. Tukajšnje slaščičarne niso znane le po neštetih izjemnih okusih, pač pa tudi po radodarnosti. Ena kepica, pol-pol ali dve – v vsakem primeru vas čaka prava pojedina.

Ste za vroče? Potem odkrijte še okusno ponudbo znova popularne ulične prehrane – navijamo za fantastičen ribji burger, pet točk dajemo klobasi s curryjem, vedno pa priporočamo tudi klasični hamburger. Če vam to ne zadostuje, se oglasite na enem izmed mnogih kulinaričnih dogodkov, ki bodo mestne ulice polnili z omamnimi dišavami in okusi. Ste za Odprto kuhno ali Kuhno v mestu?

Če želite izvedeti in okusiti, kaj dobrega se nahaja na kulinaričnem zemljevidu sveta, začnite z raziskovanjem kar na Ptuju. Mednarodno uveljavljeni kulinarični vodnik Gault & Millau priporoča Gostilno Grabar ter Gostilno Ribič, saj jima je za njuno odličnost podelil kar dve kapi. Mi pa si upamo trditi, da z izbiro ne morete zgrešiti v nobeni od ptujskih gostiln in restavracij.

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih