Povej mi, katero vino piješ, in povem ti, kdo si - visitptuj.eu

Okusi lokalno

Že dolgo ne velja več, da se k določeni hrani poda le en tip vina. Strokovnjaki, ki preučujejo vinska skladja in okuse, so opredelili štiri tipe ljubiteljev vin. Preverite, kateri tip ste, mi pa vam predstavimo lokalnega »prvaka«, ki vam je pisan na brbončice!

SLADKOSNED

Glede vin, kot mnogih stvari v življenju, imate prefinjen okus. Redka so vam všeč̌, od vaših vin pa zahtevate vrhunske enološke tehnike, jasen okus, popolno harmonijo in silne užitke ob draženju pokuševalskih čutil. Sladko, lahko in ne premočno.

Priporočamo: Pullus zvrst – G, sladko, Ptujska klet

PUSTOLOVEC

Podobno kot sladkosnedi tip ste na strani slajših vin, čeprav ste bolj odprti za raziskovanje novih vinskih okusov in sort. Vendar vas, kot pogosto na drugih področjih, tudi pri vinu hitro kaj zmoti, zato morajo biti vaša vina preprosta. Polsuha do sladka, čista in prijetna.

Priporočamo: Kobal rumeni muškat, polsladko

UŽIVAČ

Ste nekje na sredini spektra vinoljubnih okusov, vendar vas ne omejujejo. Vaš okus lahko prilagodite, pitje vina pa je za vas doživetje samo po sebi. V življenju ste odprti in prilagodljivi v vsaki situaciji, zato mora takšno biti tudi vino, v katerem uživate. Odprto, neobremenjujoče in primerno za vsako (kulinarično) priložnost.

Priporočamo: Gönc sivi pinot, suho

LJUBITELJ BOGATIH OKUSOV

Živite intenzivno, zato želite piti intenzivna vina. Bogati okusi, polnost arom, prelivanje in mešanje čutnih zaznav so kot nalašč̌ za vas, saj tudi življenje zajemate z veliko žlico. Ob požirku vina si, na primer, radi privoščite sir intenzivnega okusa. Ste odločni, ostrega razuma, takšno pa naj bo tudi vaše vino. Močno, bogato in polno eksotičnih, drznih cvetic.

Priporočamo: Pullus traminec – G, suho

ZA NAKUP VIN PRIPOROČAMO:

  • TIC Ptuj, Mestni trg 4
  • Ptujska klet, Vinarski trg 1
  • Vinoteka Kobal, Prešernova ulica 4
  • Klet Osterberger v Hotelu Mitra, Prešernova ulica 6

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih