Kulinarični hit tudi na Ptuju - visitptuj.eu

Okusi lokalno

Karavana Odprte kuhne, edinstvene kulinarične tržnice, ki je obnorela slovensko kulinarično sceno, se rada ustavi tudi na Ptuju. Je prava zakladnica domače slovenske kuhinje, sodobne kulinarike, eksotičnih okusov daljnih dežel in butičnih slaščic. O fenomenu Odprte kuhne njen smo se pogovarjali s kreativnima zakoncema, Almo in Liorjem Kochavy.

Odprta kuhna je kulinarična karavana, ki razvaja gurmane po vsej Sloveniji. Na Ptuju se menda odlično počutite.

Res je. Mestni trg na Ptuju je enkratna lokacija in energija na naših dogodkih je izjemna. Zanimanje za gostovanja na Ptuju je tudi med našimi ponudniki vedno veliko in radi se vračamo. Zelo nas veseli, da je ob sobotah, ko na Ptuju gostuje Odprta kuhna, živahno tudi drugod v središču mesta.

Dogodek pa ni samo kulinarika, ampak predvsem druženje. Hrana torej združuje?

Vsekakor. Kar pomislite… tudi doma je kuhinja središče in srce doma. Tako tudi Odprta kuhna postane eno samo veliko okusno središče mesta, v katerem gostuje. Tam srečuješ stare znance in spoznavaš nove prijatelje, raziskuješ, se zabavaš. Vsi, ki delamo na Odprti kuhni, smo kot velika družina, ker delamo s srcem. In to se čuti.

Trendi se spreminjajo, tako modni kot kulinarični. Se spreminja tudi kuhna?

Odprta kuhna se spreminja, pa vendar določene stvari ves čas ostajajo enake. To so naši standardi kakovosti, kreativnosti in inovativnosti, od katerih pri ponudnikih ne odstopamo. Hkrati pa se ponudba ves čas spreminja, dopolnjuje in osvežuje. Nekateri ponudniki s svojimi jedmi sicer postajajo že prave legende in tega seveda ne gre spreminjati, vseeno pa veliko truda vlagamo v to, da na Odprto kuhno pripeljemo nove, sveže ponudnike, ki po slovenskih mestih predstavijo tudi najnovejše trende.

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih