Raziščite mestno podzemlje - visitptuj.eu

Doživi lokalno

Z Ano Nimac, vodnico po Ptujski kleti, smo preverili štiri razloge za obisk najstarejše slovenske vinske kleti. Naj vas prepričajo v poletni potep pod Ptujem!

  1. Zakladnica ptujskih arhivskih vin se ponaša z najstarejšim arhivskim vinom v Sloveniji, Zlato trto iz leta 1917. Se razume, da si ga je mogoče zgolj ogledati.
  2. Klet ohranja več kot 777-letno tradicijo proizvodnje in prodaje vina, vse od prihoda Minoritov v mesto daljnega leta 1239. Obisk pričara vzdušje stoletij kletarstva.
  3. Danes sodoben proizvajalec vrhunskih vin, največkrat odlikovana klet z več kot 500 priznanji s celega sveta je 6 let zapored na mednarodnem ocenjevanju AWC Vienna prejela tudi naziv Best National Producer. Obet za degustacijo šampionov!
  4. Voden ogled kleti vas popelje v ptujsko večtisočletno ljubezen do pitja vina. Zaključite ga z degustacijo po vaših željah. Izbirate lahko med svežimi, bogatimi ali skrbno negovanimi arhivskimi vini, ki jih spremljajo dobrote lokalnih pridelovalcev. Poletna ohladitev za popolni odklop.

 

Več informacij za ogled na https://www.ptujska-klet.si/en/experiences/.

Prihajajoči dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih