START 2. ETAPE DIRKE PO SLOVENIJI - visitptuj.eu

DIRKA PO SLOVENIJI ZOPET TUDI NA PTUJU


❗ SPREMEMBA ČASA ❗
16. 6. 2022, 10.30, ptujske mestne ulice
⏰START NEVTRALNEGA KROGA je iz objektivnih razlogov z 11. ure PRESTAVLJEN NA 10.30! ⏰


Četrtek, 16. junij 2022, ❗ ob 10.30 ❗ različna prizorišča v mestu


Rezervirajte si datum! 16. junija 2022 se bo ❗ ob 10.30 ❗ kolesarska karavana s startom na Ptuju podala na drugo, najdaljšo etapo 28. Dirke po Sloveniji.

To je zagotovo več kot dirka, je odkrivanje biserov. Kolesarska Dirka po Sloveniji je tudi v mednarodnem okolju utrdila svojo prepoznavnost, saj je gostila že številne kolesarje in ekipe svetovnega razreda. Skozi svojo bogato zgodovino se je razvila v edinstven športni projekt, ki z razgibanimi trasami etap povezuje celotno Slovenijo.

Letošnja dirka bo imela 5 etap, start bo v sredo, 15. junija, v Novi Gorici, cilj pa že tradicionalno v Novem mestu, v nedeljo, 19. junija 2022. Kolesarji se bodo za zeleno majico borili skozi kar 39 destinacij. Skupaj bodo v petih dneh prevozili 823 kilometrov.


START 2. ETAPE DIRKE PO SLOVENIJI NA PTUJU

Kolesarji bodo v četrtek, 16. junija 2022, od letečega starta na Ptuju potovali po 174,1 km dolgi tehnično in tekmovalno zelo zahtevni progi vse do Rogaške Slatine.

Navijaški duh bo zavzel traso
Poiščite svoje navijaške pripomočke in pripravite grla, spet gre zares! V četrtek ob 10.30 vabljeni v mesto ob traso! Mimo nas bodo najprej po trasi nevtralnega kroga in nato naprej po trasi 2. etape vse do Rogaške Slatine švignili Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Jan Tratnik in številni drugi domači ter tuji kolesarji.


Kolesarski utrip na vsakem koraku

Pozivamo vas, da že v začetku meseca junija okrasite svoje najljubše kotičke, domove, delovne prostore in okolice na temo kolesarstva. Verjamemo, da se vaša pedala domišljije vrtijo s svetlobno hitrostjo, zato bomo objave na družbenih omrežjih, v katerih boste označili Visit Ptuj, z veseljem uvrstili v rubriko Ptuj v kolesarski preobleki.


Kako ste še lahko del kolesarske zgodbe

Start etape in izjemno navijaško vzdušje bo spremljalo več milijonov ljudi. Ptuj bomo zopet postavili na svetovni kolesarski zemljevid tudi s pomočjo televizijskega prenosa na Eurosportu. Na dan dirke oziroma kakšen dan prej (odvisno od vremena) bodo namreč snemalci Eurosporta posneli tri točke, s katerimi bomo dodatno izpostavili mesto.

Del tega izjemnega dogodka ste lahko tudi vi! Iščemo prostovoljce, ki bi na dveh lokacijah izvedli zanimive aktivacije. Za prijavo se oglasite na Zavodu za turizem Ptuj (Mestni trg 4, 2250 Ptuj).


! SPREMENJENA PROMETNA UREDITEV V ČASU DIRKE PO SLOVENIJI !


KOLESARSKI UTRIP PTUJA BO ČUTITI VES MESEC JUNIJ

Junij proglašamo za mesec kolesarjenja, saj bosta na Ptuju bosta potekala kar dva velika kolesarska dogodka: poleg starta 2. etape Dirke po Sloveniji ponovno tudi v živo vsem dobro poznani Poli maraton.

Vključno s spremljevalnimi aktivnostmi bo v kolesarskem duhu potekal ves mesec, zato skočite na kolo! Kam? Na spletni strani Visit Ptuj boste z lahkoto našli navdih za doživetje ali dve.


28. DIRKA PO SLOVENIJI (15.-19. junij 2022)

Pred nami je 28. izvedba dirke Po Sloveniji, ki bo ponovno navdušila z mednarodno zasedbo vrhunskih kolesarjev ter napetimi boji do zadnjih metrov. Letošnja »zelena pentlja« bo potekala od 15. do 19. junija 2022, ko se bodo tekmovalci na slovenskih cestah ponovno potegovali za zeleno majico najboljšega kolesarja in prestižni pokal – repliko 5.200 let starega kolesa.

Podrobnosti o Dirki po Sloveniji najdete tukaj.


PTUJ – VAŠA NASLEDNJA KOLESARSKA DESTINACIJA


Naslovna fotografija: Črt GoznikInfo Odpri zemljevid

Datum + čas

16. 6. 2022, ob 10.30

Kraj

različna prizorišča v mestu

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih