ZBIRAMO SPOMINE - visitptuj.eu

ZBIRAMO SPOMINE BOGATE ZGODOVINE PTUJSKIH GOSTILN V BESEDI IN SLIKI

Gostilne, središče družabnega življenja, so pisale zgodbe skozi perspektivo obiskovalcev, gostilničarjev, dobaviteljev, tistih, ki so živeli v neposredni bližini gostiln, mimoidočih…

Kje na Ptuju so nekoč nudili najboljše kremšnite s pravo tolčeno sladko smetano, odlično rumovo torto in sladoled z limono? Ste vedeli, da je bila na Ptuju leta 1932 odprta prva brezalkoholna gostilna – gostilna za abstinente? Katera gostilna je bila znana po vampih? Kam se je hodilo plesat? Kje so bile najbolj živahne veselice? Kaj je to graherli?  Zakaj so nekateri Ptuju pravili Šnopsarska prestolnica? Kaj pomeni točenje pod vejo?

Ste ob obisku gostiln doživeli kaj, kar se vam je še posebej vtisnilo v spomin?

K sodelovanju vabimo vse, ki želite deliti zgodbe, doživetja, spomine na dogajanje v ptujskih gostilnah, kavarnah, slaščičarnah, veselicah ali pa doma hranite stare fotografije, dokumente, razglednice ali drugo gradivo.

 Gradivo lahko*:
1. pošljete po pošti na naslov Javni zavod za turizem Ptuj, Mestni trg 4, 2250 Ptuj
2. pošljete na naslov info@visitptuj.eu
3. pošljete v zasebno sporočilo na Facebook strani @VisitPtuj
* Prejeto gradivo bomo digitalizirali in dokumentirali ter vam vrnili originale.

 

Zbrane spomine v besedi in sliki, bomo objavljali na facebook strani @VisitPtuj ter jih delili v obliki spletnega zapisa na spletni strani www.visitptuj.eu. ali ga uporabili pri promocijskih aktivnostih v okviru Evropske gastronomske regije.

Vabljeni k sodelovanju.

 

Podobni dogodki

5 Oktober

ODPRTA KUHNA 2024

Mestni trg, Ptuj
05 Oct
20 Julij

ODPRTA KUHNA 2024

Mestni trg, Ptuj
20 Jul

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih