RAZSTAVA ŠTEVILNE PODOBE PTUJA - visitptuj.eu

Dogodki

Mestna občina Ptuj je ob 1950. obletnici prve pisne omembe Ptuja v antičnem literarnem viru pripravila razstavo, ki nas s sliko in besedo popelje skozi družbeno, socialno, umetnostno in urbanistično zgodovino mestnih ulic ter trgov od antike do danes.
Na petih panojih je predstavljen razvoj Petovione od njenega nastanka pa do konca rimskega imperija. Opisani so verovanja, vojska, gospodarstvo in obrti ter vsakdanje življenje največjega antičnega mesta na ozemlju današnje Slovenije.
Razstava je na ogled nad prenovljeno mestno tržnico, sodobnim zbirališčem Ptujčanov, središčem mestnega dogajanja ter prostorom za druženje in prireditve.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih