RAZSTAVA GORAN TURNŠEK: POTLAČEN SPOMIN - visitptuj.eu

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA GORAN TURNŠEK: POTLAČEN SPOMIN

1. 12. 2022 – 29. 1. 2023, Miheličeva galerija
Otvoritev: 1. 12. 2022 ob 18.00

Umetnik Goran Turnšek, ki živa in ustvarja na Nizozemskem, se na svoji prvi samostojni razstavi v Miheličevi galeriji predstavlja s fotografijami avtoportretov, na katerih posnema svoja pokojna dedka in babico.

Fotografira potlačene spomine iz otroštva, ki so posledica travmatične izkušnje.

Življenje svojega dedka je fotografiral na klasičen način s stojala s samosprožilcem in tako poudaril njegovo odtujenost in distancirano osebnost. Babičino življenje pa je ujeto na sodoben način, v obliki selfija, saj je bila veliko bolj spontana in polna življenja. Zapuščena domačija iz sedemdesetih let 20. stoletja z opremljenimi sobanami, ki sta si jo Jakob in Marija zgradila v Zabovcih, je v projektu uporabljena kot filmska scena.

Organizator: PMPO

Foto: PMPO

Info Odpri zemljevid

Datum

1. 12. 2022 - 29. 1. 2023

Kraj

Miheličeva galerija

Podobni dogodki

29 September - 30 November
29 Sep

BESEDE KOT PODOBE POMENOV

Več
2 September - 15 Oktober
02 Sep

Razstava Ruth Korthof

Več

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih