VOJNA IN MIR – RAZSTAVA ARHEOLOŠKIH RAZISKAV - visitptuj.eu

VOJNA IN MIR – razstava arheoloških raziskav na Panorami iz leta 2020

15. 12. 2022, otvoritev razstave,  Ptujski grad

V zadnjih letih so arheološke raziskave na Panorami privedle do presenetljivih odkritij. Leta 2020 je na griču izkopaval Inštitut za arheologijo Znanstveno-raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož.

Odprl se je nov pogled na preteklost antične Petovione, ki jo zaznamujeta dve obdobji: čas vojaške utrdbe v 1. stoletju in čas civilnega mesta od 2. do prve polovice 5. stoletja. Na pričujoči razstavi je predstavljen izbor najdb, odkritih v letu 2020.

Organizator: PMPO

Foto: PMPO

Info Odpri zemljevid

Datum

Otvoritev razstave: 15. 12. 2022
Razstava poteka do 28. 2. 2023

Kraj

Ptujski grad

Podobni dogodki

29 September - 30 November
29 Sep

BESEDE KOT PODOBE POMENOV

Več
2 September - 15 Oktober
02 Sep

Razstava Ruth Korthof

Več

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih