Sporočilo za javnost: Ptujska pravljica 2023 - visitptuj.eu

SPOROČILO ZA JAVNOST:

Ptujska pravljica ves december vabi z očarljivostjo starega mesta prazničnih doživetij

(Ptuj, 23. novembra 2023) Pred vrati so najbolj čarobni dnevi v letu, ko bo praznični utrip v srcu najstarejšega slovenskega mesta čutiti vse od prvega do zadnjega decembra.


Zavod za turizem Ptuj je v okviru Ptujske pravljice med 1. in 31. decembrom 2023 pripravil bogat program za vse generacije. Praznično dogajanje pod čarobnim svetlobnim lesketom bodo popestrili bogat otroški in zabavni program, nastopi pravljičnih likov ter nastopi otrok. Starejši se bodo lahko prepustili druženju ob dobri glasbi, uživanju v kulinarični ponudbi ter programu številnih ustvarjalcev prazničnega utripa.

»Rdeča nit letošnjega glasbenega in animacijskega programa je krepitev sinergij z lokalnimi glasbeniki in izvajalci. Ti mesto bogatijo, v obiskovalcih pa ustvarijo nepozabne spomine,« dodaja direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec.


PRIŽIG LUČK

Ptujska pravljica se na Pravljičnem mestnem trgu pričenja 1. decembra ob 17.45, ko nas bo ogrel združen pevski zbor otrok ptujskih osnovnih šol. Točno ob 18. uri bosta s PRIŽIGOM LUČK mesto slavnostno osvetlili županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek ter mini županja Katarina Peranić. Po prižigu lučk se bomo zavrteli z Mojco Robič s plesalkami plesne šole Spin, nato pa se prepustili prelepim melodijam Davida Matićija.

Hkrati s Prižigom lučk se bomo lahko na PRAZNIČNEM SEJMU na Pravljičnem Mestnem trgu okrepčali v lično okrašenih hiškah gostinskih ponudnikov ter izbirali med zanimivo ponudbo izvirnih daril ustvarjalcev. Praznični sejem bo odprt ves december med 16. in 20. uro.

Ob primernih vremenskih pogojih se bomo lahko 1. decembra prvič zapeljali tudi po PRAVLJIČNEM DRSALIŠČU na mestni tržnici ter s PRAVLJIČNIM VRTILJAKOM na Miklošičevi ulici, ki bosta obratovala vse do pustnega časa.


BOŽIČKOVA PISARNA Z BOŽIČKOVIM NABIRALNIKOM

Otroci bodo med 1. in 13. decembrom v času popoldansko-večernih animacij lahko obiskali BOŽIČKOVO PISARNO na Miklošičevi ulici (prostor Magic Avgustina), kjer bodo Božičku napisali pismo ali ga prinesli s seboj ter ga oddali v čisto pravi BOŽIČKOV NABIRALNIK. Vsa zbrana pisma bodo odpotovala daleč na Laponsko, kjer jih bo Božiček prebral, želje prečesal in otrokom še pred božičem poslal uradna potrdila s severnega pola, da je pisma prejel.


SPEKTAKULAREN PRIHOD BOŽIČKA

Tudi letos se bo Božiček spektakularno spustil z zvonika mestnega stolpa in nato na Pravljičnem Mestnem trgu pozdravil otroke. Dogodek bo potekal v petek, 8. decembra 2023, ob 16.30. Označite datum in se nam pridružite na Slovenskem trgu.

BOŽIČEK bo v svoji pisarni na Miklošičevi ulici sprejemal obiske od 8. do 13. decembra med 16.30 in 17.30.


OBISK DEDKA MRAZA IN TETE ZIME

Željam za prihajajoče leto bosta prisluhnila tudi dedek Mraz in teta Zima, ki bosta Pravljični Mestni trg obiskala v nedeljo, 17. decembra, ob 18.30.


SILVESTROVANJE

Praznično vzdušje bo svoj vrhunec doseglo na zadnji dan starega leta. Na osrednjem, Pravljičnem Mestnem trgu bodo v novo leto že 31. decembra ob 11. uri prvi zakorakali najmlajši. Na razigranem OTROŠKEMU SILVESTROVANJU v soorganizaciji z Radiem Tednik Ptuj gotovo ne bo manjkalo odštevanja sekund in vzklikov veselja.

Sledilo mu bo tradicionalno SILVESTROVANJE NA PROSTEM z Recesija bandom od 22. ure dalje, ki ob ritmih glasbe s sabo prinaša vse vznemirjenje najdaljše noči v letu.


PRAZNIČNI DECEMBER

Tudi številni drugi snovalci prazničnega utripa so za meščane ter obiskovalce skrbno pripravili bogat nabor raznolikih decembrskih doživetij.

Lahko si ogledate raznolike predstave ter razstave, se prepustite koncertnim večerom, nazdravite na prihajajoče leto ob praznični kulinariki, pobegnete v objem termalne vode, se pridružite raznovrstnim vodenjem po mestu ter še mnogo, mnogo več.

Celoten nabor dogodkov najdete na spletni strani Ptujska pravljica.


Prisrčno vabljeni, da se sprehodite po praznično okrašenih ulicah ter se prepustite očarljivosti starega mesta pravljičnih doživetij!

Prižig lučk, Ptujsko pravljico ter Silvestrovanje organizira Zavod za turizem Ptuj v sodelovanju z Mestno občino Ptuj in Javnimi službami Ptuj. Pokrovitelj Ptujske pravljice je Zavarovalnica Triglav.

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih