VODEN OGLED PO RAZSTAVI JOŽETA ŠUBICA - visitptuj.eu

VODEN OGLED PO RAZSTAVI JOŽETA ŠUBICA

26. 11. 2022 ob 11.00, Galerija Luna

Po razstavi vas bo popeljala Doroteja Kotnik, kustosinja in umetnostna zgodovinarka, v dialogu z umetnikom Jožetom Šubicem.

Jože Šubic je skozi leta izdelal svojevrstno fantazijsko mitologijo, v kateri se predmeti spremenijo v znake ali simbole, ki so plod umetnikove domišljije. Kljub temu s svojimi upodobitvami opisuje sodobno družbo in njene fenomene, predvsem na področju spolnosti in stereotipov. S svojimi deli spodbudi gledalca, da prične razmišljati o razlikah med spoloma, o tabujih, vrednotah, seksualnosti, občutku sramu in intimnosti, saj se te teme še vedno skrivajo v omarah.

Več o razstavi

Info Odpri zemljevid

datum in čas

26. 11. 2022 ob 11.00

Lokacija

Galerija Luna

Podobni dogodki

23 - 29 Maj

Nastajanje likovnega dela Orfej in Evridika

Mestno gledališče Ptuj, Slovenski trg, Ptuj
23 Maj
9 - 10 Junij

Fürstovanje

09 Jun

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih