VODEN OGLED PO RAZSTAVI JOŽETA ŠUBICA - visitptuj.eu

VODEN OGLED PO RAZSTAVI JOŽETA ŠUBICA

26. 11. 2022 ob 11.00, Galerija Luna

Po razstavi vas bo popeljala Doroteja Kotnik, kustosinja in umetnostna zgodovinarka, v dialogu z umetnikom Jožetom Šubicem.

Jože Šubic je skozi leta izdelal svojevrstno fantazijsko mitologijo, v kateri se predmeti spremenijo v znake ali simbole, ki so plod umetnikove domišljije. Kljub temu s svojimi upodobitvami opisuje sodobno družbo in njene fenomene, predvsem na področju spolnosti in stereotipov. S svojimi deli spodbudi gledalca, da prične razmišljati o razlikah med spoloma, o tabujih, vrednotah, seksualnosti, občutku sramu in intimnosti, saj se te teme še vedno skrivajo v omarah.

Več o razstavi

Info Odpri zemljevid

datum in čas

26. 11. 2022 ob 11.00

Lokacija

Galerija Luna

Podobni dogodki

1 December

STRNIŠČA: TONE PARTLJIČ IN STOJAN KERBLER

Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, Prešernova ulica, Ptuj
01 Dec
23 - 29 Maj

Nastajanje likovnega dela Orfej in Evridika

Mestno gledališče Ptuj, Slovenski trg, Ptuj
23 Maj

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih