RAZSTAVA REZILO PRETEKLOSTI - visitptuj.eu

RAZSTAVA: REZILO PRETEKLOSTI  (Vitrina meseca)

Razstava poteka od 1. 12. 2022, Salon umetnosti, Prešernova ulica 1

Eno najpomembnejših arheoloških najdišč v Sloveniji, ki ima tudi bogato raziskovalno zgodovino, je arheološko najdišče Ptuj – Panorama.
V vitrini meseca Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož predstavlja rimskodobno železno rezilo z bronastim ročajem, odkrito pri arheoloških raziskavah na griču Panorama leta 2017.

Čeprav je zelo dobro izdelano, ima topo rezilo, kar bi lahko pomenilo, da je imelo bolj dekorativno ali obredno funkcijo.

 

Foto: M. Pečovnik, L. Pukšič

 


Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož prijazno vabi tudi na stalno razstavo v Salon umetnosti: PETOVIONSKI PANTEON, duhovni svet antičnega Ptuja.

Info Odpri zemljevid

datum in čas

Razstava poteka od 1. 12. 2022

delovni čas

Sreda-nedelja 12.00-16.00
V soboto, 24. 12., in soboto, 31. 12., bo Salon umetnosti odprt od 9. do 12. ure.

Lokacija

Salon umetnosti, Prešernova ulica 1

Vstop

Brezplačno

Podobni dogodki

22 September - 23 Oktober
22 Sep

50 LET LIKOVNE SEKCIJE DR. ŠTEFKE COBELJ

Več

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih